LA COMPETÈNCIA DIGITAL EN L'ALUMNAT

Avui podrem veure de què es tracta la competència digital en l'alumnat a partir de les conclusions extretes d'un vídeo visualitzat previament. La CDA estarà exposada en una infografia que inclourà els ambients, les dimensions i les orientacions metodològiques que cal tenir en compte alhora de treballar competentment les TIC amb els infants a l'aula. A més, incorporarem juntament amb la Queralt Rubio un exemple de com fer una activitat usant eines TIC a l'aula. 

Font: Vídeo




TECNOLOGIA

Vídeo documental sobre els animals

Descripció de la pràctica educativa

Una vegada visualitzat el vídeo documental sobre els animals, els alumnes es posaran organitzats en grups i treballaran de manera cooperativa per extreure les idees mes importants del vídeo i confeccionar un pòster digital (amb dibuixos, informació, imatges rellevants) dels temes que han trobat més importants del vídeo. Posteriorment, hauran d’exposar el seu treball a la resta dels alumnes. Per últim, cada grup haurà de pensar una pregunta relacionada amb el temari treballat per exposar-la a la resta de grups i formar així un debat col·lectiu entre tots els nens i nenes.

Dimensió de la CD

 

Escenari

Metodologia

     Tractament de la informació i organització dels entorns de treball i aprenentatge.

 

           Comunicació interpersonal i col·laboració

 APRENDRE  AMB LA TECNOLOGIA

La metodologia d’aula que farem servir estarà organitzada amb equips col·laboratius, de manera que fomentem l’aprenentatge entre iguals, i d’una forma natural, ja que aquesta activitat a sorgit de les inquietuds i interessos dels infants.

Tot i ser una activitat en grups, oferirem un aprenentatge personalitzat a les necessitats de cada infant.

 

En aquesta activitat utilitzarem les eines TIC com a un valor afegit a la tasca per facilitar el treball competencial.

 

Apostem per una metodologia no formal a partir del debat final, on els infants hauran d’expressar i comunicar a la resta de companys els coneixements i idees que han adquirit al llarg de l’activitat, en un context no formal.

 


REFLEXIÓ: Després d'haver treballat sobre la CDA podem veure que és un element indispensable que cal que adquireixin els infants per viure en la nostra societat tecnològica. Anteriorment a aquestes activitats, sabía de l'existència de la competència digital, però mai hi havia aprofundit. Arrel d'això he pogut aprendre que en el meu futur com a mestre he d'incluir a les meves classes eines TIC, ja que no solament s'han de fer servir en les classes d'informàtica, sinò que tots els docents ens n'hem de fer càrrec. Considero important complir sempre les orientacions metodològiques que parlavem anteriorment, ja que d'aquesta manera serà com els infants aprendran d'una manera significativa i competencial sobre els usos de les tecnologies. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PROGRAMACIÓ PER BLOGS