PROGRAMACIÓ PER BLOGS

 En l'activitat d'avui parlarem sobre quines eines digitals podem utilitzar per programar per blogs. 

Hem vist primerament eines com l'Scratch. és un programa que s'utiliza para crear animacions multimèdia usant un entorn de programació visual. Gràcies a l'ús d'aquest programa l'alumnat pot aprendre fàcilment conceptes matemàtics i informàtics, atès que han de treballar amb: variables, coordenades, bucles, events d'usuari, estructures de decisió, tractament d'imatges i d'àudios, etc. També podem fer servir l'Scratch j
unior, per a infants de 4-7 anys, on poden aprendre a programar sense la necessitat d'haver adquirit la lectoescriptura.

Enllaç: Scratch






REFLEXIÓ: Primerament vull comentar els avantatges que pot tenir utilitzar aquest tipus d'eines a les aules escolars. Aquests programes aporten en la feina que han de fer els alumnes un grau motivacional molt alt, a més d'un aprenentatge sobre programació, informàtica, eines TIC, etc. A més a més, aquestes eines son molt intuitives, fet que fa que els infants puguin utilitzar-les cómodement i de manera autonoma, tant els més petits amb l'Scratch junior com els més grans. Considero que és una molt bona forma d'iniciar-se en el món de la programació i robòtica. 
Com a futura mestra tindré en compte aquest tipus d'activitats, ja que crec que la motivació que aporta als alumnes és molt alta, i això provocarà que el seu aprenentatge també sigui satisfactòri. A més, avui dia és important que els infants aprenguin a programar, i amb l'ajuda d'aquestes eines TIC serà més fàcil.

Comentaris