LA IDENTITAT DIGITAL

 A continuació es parlarà de la identitat digital, aquelles qüestions que la formen i que s'han de tenir en compte alhora de navegar per la xarxa. Es realitzarà l'activitat 2, aportant idees per gestionar la privacitat, la reputació i la visibilitat de la persona en el seu entorn digital. 

Enllaç: Article

 

La identitat digital es forma en base a tres paràmetres que l’individu duu a terme. Allò que tu fas i navegues a la xarxa, allò amb el que tu interactues i la informació que tu aportes a la xarxa en qualsevol dels medis digitals. El primer que podem fer per gestionar tant la visibilitat, la reputació i la privacitat és ser conscient de que cada dada que aportes a la xarxa digital t’està exposant a aquesta comunitat. Per gestionar aquests tres paràmetres, s’ha de buscar l’equilibri segons els interessos de l’individu, ja que quanta més informació aportis a la xarxa més visibilitat tindràs, alhora que disminueix teva privacitat. Per gestionar-ho, cal ser actiu a la xarxa, però sempre amb la cautela de cuidar la teva reputació. Cal seleccionar les dades  que aportes a la comunitat digital amb precisió sent conscient que aquells comentaris o imatges que publiquis poden millorar o perjudicar la teva reputació ja sigui a nivell professional, acadèmic, d’oci o personal.

En quant a la privacitat, quants cops ens hem llegit els termes i condicions de privacitat de qualsevol web o xarxa social?

Només amb aquesta senzilla pregunta podem comprovar com la societat actual no té una capacitat de gestió de la privacitat, i per tant el que seria convenient és saber quins usos es faran de la informació que estem aportant a les xarxes.

REFLEXIÓ: 

És imprescindible coneixer què és la identitat digital, saber quin ús n'hem de fer d'ella, i com podem treure'n profit, ja que és molt fàcil no ser conscient del que exposem de la nostra persona a tot l'entorn digital. En aquest cas, coneixia els termes i algunes qüestions relacionades amb aquest article, sobre la privacitat, la reputació o la visibilitat, però no amb tanta profunditat. Considero que és un tema molt important a tractar a una escola. Els nens i nenes son nadius digitals, i per tant viuen constanment conectats a internet. Cal educar-los digitalment parlant, fer-los conscients d'allò que estan exposant, tant a ells com a les families. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PROGRAMACIÓ PER BLOGS